Skip to main content

Kleine lokale bouwers in Deventer samen aan de slag

By 25 maart 2015juli 28th, 2015Nieuws

Bron:De stentor

door Nicolai Lensen. zaterdag 12 mei 2007
DEVENTER – Vijf kleine bouwbedrijven uit de gemeente Deventer slaan de handen ineen.

Samen gaan ze woningen ontwikkelen en bouwen om zo zelf ervaring op te doen met projectbouw, maar vooral ook om jonge mensen op te leiden.

De vijf bedrijven – De Combi, Veldwachter, Hardonk & Ebenau, Harleman (Deventer) en Kerkdijk (Bathmen) – tekenden gisteren de samenwerkingscontracten. Ook wethouder Bert Doornebos zette zijn krabbel. Deventer biedt namelijk de bouwbedrijven de mogelijkheid om binnen gemeentelijke bouwprojecten de plannen te ontwikkelen.

De nieuwe Deventer Bouwcombinatie BV begint met het ontwikkelen en bouwen van 18 woningen in De Wijtenhorst en Douwelerleide, de uitbreidingslocaties bij Schalkhaar. Ook gaat zij drie huizen bouwen in het nog vrije gebied tussen de Kattestaart, Holterweg, Zweedsestraat en Sleutelbloem op de Colmschater Enk.

Sascha Milenkovic zette met zichtbaar genoegen zijn handtekening. “Voor ons als kleinere bouwers is het bijna onmogelijk om aan te klampen bij grote ontwikkelingen. Het zijn de grote bedrijven en combinaties die in staat zijn grote gebieden te ontwikkelen. Dat terwijl het voor ons als bouwbedrijven goed is om ervaring op te doen op het gebied van projectontwikkeling: vanaf de vroegste plannen tot en met de oplevering. Bovendien kunnen we veel leren van elkaars expertise”, weet Milenkovic. Doornebos is ook tevreden over de samenwerking, vooral omdat het om louter Deventer bedrijven gaat. “Jaren geleden hebben we al afgesproken dat naast de grote bouwproducties ook jaarlijks dertig woningen door kleinere bedrijven zouden worden gerealiseerd. Aan dat idee geven we nu handen en voeten. Het prachtig dat we op deze manier kunnen samenwerken met lokale bedrijven. Dat is ook vanuit het oogpunt van werkgelegenheid van groot belang.”

Alle betrokkenen zijn mede daarom ook opgetogen dat er afspraken zijn gemaakt over opleidingsplaatsen tijdens de projecten die de Deventer Bouwcombinatie op zich neemt. Tijdens iedere project krijgen jongeren de kans ervaringen op te doen. “We moeten natuurlijk ook zorgen dat er mensen blijven die woningen kunnen bouwen”, zegt Milenkovic. “Daarover hebben we goede afspraken gemaakt.”