Skip to main content

Het plan Wissellaan hoek Arnhemseweg ligt tegen het centrum van Apeldoorn aan, binnen een bestaande wijk. Deze wijk, gerealiseerd in de jaren dertig, is één van de vele binnenstedelijke locaties waar industrie- of bedrijfsgebouwen vervangen worden door woningbouw.

Veelal zijn deze locaties kleinschalig, een nauwkeurige aansluiting op de meestal bestaande woonbebouwing vraagt hierbij de nodige aandacht.

Op de locatie Wissellaan hoek Arnhemseweg worden zes woningen van het type twee-onder-één-kap gebouwd en een vrijstaande woning. De 7 woningen worden uitgevoerd in rood en donkerpaars genuanceerde gevelstenen met betonnen dakpannen in de kleur antraciet. De grijze buitenkozijnen zijn van hardhout evenals de blauwe voordeur en de lichtgrijze ramen en deuren.

Elke woning heeft drie verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich de entree, het toilet en een woonkamer met open keuken. Via de vaste trap in de entree komt men op de eerste verdieping. Hier bevinden zich drie slaapkamers en een ruime lichte badkamer. De trap op de eerste verdieping leidt naar de zolderverdieping. Deze ruimte kan worden gebruikt als extra (hobby) kamer. Hier bevinden zich tevens de CV-ketel, de aansluiting voor de wasmaschine en de mechanische ventilatie.

7 woningen Apeldoorn