Skip to main content

In het deelplan “Hutten Zuid fase 4” dat onderdeel uit maakt van plan Hutten Zuid worden 28 energiezuinige appartementen ontwikkeld en gerealiseerd.
In het appartementencomplex komen 28 appartementen, die ook geschikt zijn voor senioren. De woningen zijn voorzien van een ruime woonkamer en keuken, twee slaapkamers, een badkamer, een afzonderlijke toiletruimte en een bergkast. Alle appartementen hebben een afzonderlijke berging of garage.
Bijzonder aan het gebouw is het materiaalgebruik van ondermeer de gevelisolatie, een drievoudige beglazing en een lage EPC-waarde. Dit past goed bij de gebiedsvisie voor Hutten Zuid en is één van de belangrijkste speerpunten van Wonion: het duurzaam ontwikkelen van nieuwbouwwoningen. Ook zijn de appartementen onderhoudsvriendelijk, waardoor een beperking van de woonlasten in bijvoorbeeld schoonmaakonderhoud en energielasten wordt gerealiseerd.

Prijs “De Groene Schop”

In juni van dit jaar presenteerden acht Achterhoekse gemeenten samen met wooncorporaties en welzijnsorganisaties hun plannen om projecten versneld uit te voeren en te voorzien van een extra duurzaamheidsslag. Een belangrijk doel hierbij is het geven van een economische impuls aan de Achterhoek. De gemeente Oude IJsselstreek en Wonion geven gehoor aan deze versnelling door toepassing van de innovatieve manier van aanbesteden, het versnellen van procedures en het versneld realiseren van ondermeer deze energiezuinige appartementen
Dit project heeft dan ook de Groene Schopprijs van de Regio Achterhoek gewonnen