Skip to main content

Leger des Heils ontwikkelt haar nieuwe onderkomen in Enschede

De Kortdurende Opvang dat nu is gesitueerd aan de Molenstraat 39 schuiftf een deur op omdat de gemeente een andere bestemming heeft met deze grond, waardoor de Kortdurende Opvang verplaatst wordt naar van de voormalige volksuniversiteit .

Behalve een grondige renovatie van het pand van de voormalige volksuniversiteit, zal er ook nieuwbouw plaatsvinden. Aan het pand wordt een gebouw geplaatst zodat er ruimte is om in totaal 25 bewoners onder te brengen.

 

 

De Kortdurende Opvang biedt 24-uursbegeleiding voor mensen die dak- en thuisloos zijn. Zij kunnen hier 6-9 maanden blijven wonen. In de tussentijd worden ze begeleid bij het aanvragen van een uitkering, het zoeken naar passend werk of zinvolle dagbesteding en woonruimte. Ook wordt er gewerkt aan persoonlijke doelen op het gebied van psychische gezondheid, verslavingsproblemen, omgaan met justitie, zingeving en dagstructuur. Het doel is dat cliƫnten aan het eind van hun periode bij de Kortdurende Opvang (weer) zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen, dat hun problemen hanteerbaar zijn.