Bewoners positief over aanpak groot onderhoud

de Woonplaats groot heeft groot onderhoud gepleegd aan 117 woningen in de wijk Stevenfenne in Enschede. Na afloop hebben beide partijen de bewoners gevraagd naar hun tevredenheid over het project. De cijfers spreken voor zich: van een mager rapportcijfer van een 5,4 voor de oude situatie van de woning naar een dikke 7,7 voor de nieuwe situatie.

In totaal werkte ruim 71% van de huurders mee aan het onderzoek. Deze hoge respons geeft de betrokkenheid van de bewoners weer bij het project. Het overgrote deel van de bewoners is zeer te spreken over de informatieavonden, de manier waarop de werkzaamheden zijn uitgevoerd en het eindresultaat. Natuurlijk waren er ook wat negatieve punten, zoals de geluidsoverlast en rommel in en om het huis. Toch was het dat allemaal wel waard, want het eindresultaat geeft veel comfort vindt 84% van de bewoners.

Het project

In 2014 is het groot onderhoud aan de 117 woningen aan de Boekweitstraat, Gerststraat, Stevenfennestraat en de Wicher Nijkampstraat afgerond. Maatregelen bestonden uit het aanbrengen van dak- en gevelisolatie, nieuwe kozijnen met HR++-glas, een HR cv-ketel en isolatiemaatregelen in de schil van de woning. Daarnaast werden alle badkamers vernieuwd.

Bijzondere aanleiding

Bijzonder aan het project Stevenfenne is dat de initiële vraag voor het groot onderhoud kwam van de bewoners zelf. Na hun initiatief om de woonbond in te schakelen en het daaropvolgende onderzoek door De Woonplaats naar de technische staat, werd een projectplan ontwikkeld. Doel: woningen te behouden voor de toekomst en dat is zeker gelukt. Waar de verwachting was dat de woningen op B-label gebracht zouden worden, hebben alle woningen inmiddels het A-label behaald. Een resultaat waar bewoners en De Woonplaats trots op zijn.

Bijzondere aanleiding

Bijzonder aan het project Stevenfenne is dat de initiële vraag voor het groot onderhoud kwam van de bewoners zelf. Na hun initiatief om de woonbond in te schakelen en het daaropvolgende onderzoek door De Woonplaats naar de technische staat, werd een projectplan ontwikkeld. Doel: woningen te behouden voor de toekomst en dat is zeker gelukt. Waar de verwachting was dat de woningen op B-label gebracht zouden worden, hebben alle woningen inmiddels het A-label behaald. Een resultaat waar bewoners en De Woonplaats trots op zijn.

NaamloosDe heer ten Berge, bewoner vertelt:
“De woning werd van boven naar beneden aangepakt. Tijdens de werkzaamheden bleven we in de woning wonen. Toch moet ik zeggen dat aan het eind van de dag de woning weer goed bewoonbaar was. Nu de woning klaar is, kan ik zeggen dat het er allemaal netjes uitziet”.